Aurinkoinen viikonloppu vierähti näyttelyiden merkeissä. Lauantaina pyörähdimme Rauman kaikkien rotujen näyttelyssä. Edi esiintyi mielestäni ihan hyvin, mutta ei tehnyt kuitenkaan suurempaa vaikutusta tuomariin; saimme siis tyytyä laatumainintaan Hyvä. Ihan tyhjin käsin ei näyttelystä kuitenkaan tarvinnut lähteä, kunnon hellepäivä lähes varjottomalla kentällä sai aikaan mukavan päivetyksen käsivarsille. Ihana kesä! :) Alla Edin arvostelu.

Rauma kr 15.5.2010
Tuomari: Harto Stockmari
Arvostelu: Urosmainen, hieman ilmava kokonaisuus. Hyvä pää ja purenta. Hyvä kaula. Tilava runko. Hieman kapea edestä. Normaalisti kulmautunut takaosa. Hieman luisu lantio. Toivoisin tähän kokoon hieman järeämmän luuston. Karva ok. Liikkuu hieman tehottomalla askeleella.
Tulos: AVO H

Sunnuntaina puolestaan tiemme vei Mynämäen kaikkien rotujen näyttelyyn. Juuri kehään mentäessä Edi bongasi kehän laidalta aivan ihastuttavan nartun ja meinasi lyödä läskiksi koko touhun. Ediä ei olisi voinut enää vähempää kiinnostaa seisominen tai juokseminen nätisti, vaan menosta kehässä tuli enemmän tai vähemmän säätämistä. Saimme kuitenkin klaarattua kehä läpi suht kunnialla; tuloksena laatumaininta ERInomainen. Paras uros –mittelöissä Edi sijoittui toiselle pallille ja sai vara-sertin. Ikävästi meni sert sivu suun, mutta olimme kuitenkin oikein tyytyväisiä tähän sijoitukseen. Alla Edin arvostelu.

Mynämäki kr 16.5.2010
Tuomari: Zsolt Lokodi, Romania
Arvostelu: With outturning front feet. Right size. Strong bones. Excellent head. Correct bite. Good topline. Narrow works on move. Good front.
Tulos: AVO ERI/2 PU2 VASERT

Vaikka Edin menestys näyttelyissä ei ole ollut mitään päätähuimaavaa, niin onneksi jälkeläisten on. Edin tyttö Donna (Zorrazo Flying Colours) oli viikko sitten Kruunupyyn ryhmänäyttelyssä ROP ja RYP-4 ja menneenä viikonloppuna Suomen Spanieliliiton II-näyttelyssä Seinäjoella ROP ja BIS-4. Onnea Elina ja Donna! :)

Meidän tulevana viikonloppuna suunnitelmissa ollut mejä-koe ei näillä näkymin toteudukaan. Sain viestin, että olimme päässetkin vain varasijalle kokeeseen. Ilmoittautumisestani kokeeseen on puolitoista kuukautta aikaa, mutta kun en saanut mitään muuta kuin vahvistusviestin ilmoittautumisesta, jäin siihen oletukseen, että olimme mahtuneet mukaan. Tiesin etukäteen, että mejä-kokeisiin on tunkua, mutta en arvannut ilmoittautumisen olevan muutamasta tunnista kiinni, jos ilmoittautumisajaksi on kuitenkin asetettu yli kuukausi. Ei auta muu kuin uutta matoa koukkuun.