Lähiaikoina on eri keskustelufoorumeilla ja blogeissa vellonut vilkas keskustelu espanjanvesikoirien luonteista. Tämän innoittamana minäkin raapustin muutaman sanan meidän piskien olemuksista. Kokonaisuudessaan molemmista koirista löytyy luonnollisesti niin hyvät kuin huonotkin puolensa.

Max on luonteeltaan pehmeä, aavistuksen terävä ja hieman ehkä tosikkomainen. Maxin kanssa on aikoinaan saatu tehdä rutkasti sosiaalistamisharjoituksia ja siitäkin huolimatta se on toisinaan hieman epävarma uusissa ja yllättävissä tilanteissa. Max on luonteeltaan kuitenkin kiltti ja kuuliainen eikä arjessa juuri koskaan kyseenalaista käskyjämme. Maxin lempipuuhaa ovat pitkät kävelylenkit metsässä sekä pehmopallojen koppaaminen. :) Maxin kanssa on harrastettu enimmäkseen näyttelyitä, mutta myös muitakin harrastuksia, kuten esim. tokoa, agilityä ja jäljestystä, on aikoinaan kokeiltu.

Edi on luonteeltaan ehdottoman avoin ja aina iloinen, häntä heiluu lähes tauotta. Lisäksi Edi on energinen ja kohtuullisen taistelutahtoinen. Lievästi vapaan kasvatuksen seurauksena Edi saattaa tosin välillä olla hieman kuriton viikari aka. Ville Vallaton. :) Edi ei kavahda uusiakaan tilanteita, vaan suhtautuu niihinkin tyynesti. Edin mielipuuhaa on uiminen. Se saattaa uida pitkiäkin matkoja yksikseen, ilman lelujen heittelyjä tai seuraa vedessä. Edin kohtuullisen suuren riistavietin vuoksi harrastukset ovat painottuneet metsän puolelle, tarkemmin sanottuna verijäljelle.

1266009580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keskiviikon ulkoilua auringonlaskussa.

1266052309_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valmiit, paikoillanne...